Bitcoin-prijs stijgt als de Amerikaanse aandelenmarkt aantrekt, waardoor de correlatie behouden blijft.

De prijs van Bitcoin is gestegen in combinatie met de Amerikaanse aandelenmarkt, omdat het sentiment op de beurs voor „big tech“ brandstoffen is.

De prijs van Bitcoin (BTC) is in de laatste 48 uur gestegen omdat de Amerikaanse beurs voorzichtig is gestegen. De recente correlatie tussen BTC en Amerikaanse aandelen is verder geïntensiveerd en laat een sterk momentum zien in de cryptocurrency markt.

Holger Zschaepitz, een marktanalist bij Welt, zei:

„Wereldwijde aandelendrift als Sino-Amerikaanse spanningen wogen op het optimisme gegenereerd door Wall St’s tech-gedreven rally. De spaandervoorraden van Azi├â“ lager na de V.S. kondigden nieuwe reeks van randen op toegang Huawei tot de technologie van de V.S. aan. Obligaties winnen met de VS 10y rendementen bij 0,68%. Goud bij $1993, Bitcoin blijft > $12.000 bij $12.254.“

Sinds april heeft Bitcoin een opmerkelijke correlatie gezien met de S&P 500. Door de val van alle activaklassen aan het einde van het eerste kwartaal van 2020 zijn Bitcoin en de aandelen in combinatie met elkaar naar boven geklommen.

Kopers zijn Bitcoin aan het opvoeren, een positief teken

De correlatie tussen de beurs en Bitcoin is de afgelopen week intact gebleven door de abrupte stijging van BTC tot 12.400 dollar. Op 17 augustus schommelde BTC van $11.775 naar maar liefst $12.486 op Coinbase, met een winst van 3,2%.

Onderzoekers bij marktanalysebureau CryptoCompare zeiden dat de kopers de Bitcoin in de laatste 48 uur proactief naar boven duwden. Zij zeiden:

„Het percentage van de gekochte Bitcoin vs verkocht schoot omhoog voor de eerste stap na 12k, wat suggereert dat de kopers de prijs opstuwden. Op dezelfde manier zag de tweede rally ook het percentage gekochte versus verkochte BTC’s stijgen voor de prijs, wat wederom suggereert dat de kopers de prijs proactief omhoog duwden.“

De Amerikaanse aandelenmarkt is de afgelopen twee dagen gestegen door het optimisme over de prestaties van „Big Tech“.

De aandelen van Tesla, Alphabet en Amazon zijn respectievelijk met 11,2%, 0,77% en 1,09% gestegen, waarbij de tech-zware indexen zoals de Nasdaq een hoge vlucht hebben genomen.

Pre-marktgegevens tonen aan dat de Amerikaanse aandelenmarkt wacht op een lichte stijging van de markt, met de Dow Jones en Nasdaq, beide opgericht voor 54-punts en 37-punts aanwinsten.

Het sentiment is positief, maar zal er een terugtrekking zijn in september?

De prijs van Bitcoin Up blijft stijgen in combinatie met de beurs, maar sommige analisten zijn voorzichtig met september. Historische gegevens tonen aan dat september typisch de slechtst presterende maand is voor Bitcoin.

Als zowel de Amerikaanse beurs als Bitcoin, net als goud, teruggaan, suggereerde cryptocentrische analist Edward Morra dat er misschien wel marktturbulentie zou kunnen ontstaan. Hij schreef:

„Als BTC en SPX zullen oplossen zoals goud – dan is een fatsoenlijke correctie voor BTC in september, voor SPX – november. Voor BTC – september is het meestal de ergste maand in het verleden, voor SPX – de verkiezingen in november zouden dus wat turbulentie kunnen veroorzaken“.

Voorlopig is de samenloop van een gelijktijdige rally tussen Bitcoin en de aandelen en de merkbare toename van de koopvraag het sentiment rond Bitcoin aan het opkrikken.